Christian Versloot
Christian Versloot
23 mei 2016 13:44

imageGisteren berichtten we dat het KNMI een waarschuwing, code geel, had uitgedaan voor een grote hoeveelheid regen. Een regenzone ligt als we de huidige radarbeelden bekijken, inderdaad boven ons land. Deze regenzone is behoorlijk stationair, hetgeen betekent dat hij voor lange tijd boven ons land blijft hangen.

De waarschuwing geldt immers niet meer – omdat deze voor de ochtendspits het belangrijkste was – maar toch blijft er nog flink wat regen vallen. Bekijk om te zien hoeveel regen er valt ook eens onze weerkaarten.

Zo viel er in het Brabantse Dongen reeds 36,7 millimeter regen. Ook in Vierhouten, Wijk bij Duurstede en Culemborg kwam 30+ millimeter regen naar beneden. In Roodeschool viel er tot nu toe 25 millimeter. 1 millimeter regen staat gelijk aan 1 liter per vierkante meter. Als je dat in de praktijk nabootst, ziet dat er zo uit (foto Jannes Wiersema):

26585139353_989f57c1ed_h

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter