Wat is de hoeveelheid neerslag die vandaag is gevallen? De neerslagsom op deze pagina wordt je gepresenteerd door Bliksemdetectie.nl. Vanaf middernacht houden we bij hoeveel neerslag er op de stations valt. Liever een andere weersoort bekijken? Gebruik dan de keuzeknop.

De gegevens zijn het laatst bijgewerkt op 24 oktober 2021 om 02:35 uur en worden iedere 5 minuten ververst.

Neerslagsom vandaag in Nederland

Bekijk een andere kaart

Deel onze waarnemingen - bedankt!

Actuele waarschuwingen Nederland

Er geldt nu code groen

Uitleg over neerslag

Met een pluviometer oftewel regenmeter wordt de hoeveelheid regen gemeten. In het automatische meetnet wordt deze neerslag geregistreerd en bij elkaar opgeteld zodat we hieronder de neerslagsom van de afgelopen 24 uur kunnen weergeven. De neerslag wordt uitgedrukt in millimeters (mm). Dat is 1 liter water per vierkante meter aardoppervlak. Tien millimeter staat dus gelijk aan één emmer water op een m2.

→ Meer informatie over regen en een regenmeter? Onze partnersite WeerstationInfo.nl legt het uit!

Weergrafiek neerslag de afgelopen 24 uur

Weerstation:
Deze informatie is door het KNMI uitgegeven onder een Creative Commons zero (CC0) verklaring. Bron: KNMI. Het KNMI is niet betrokken bij het afgeleide werk en onderschrijft de strekking daarvan niet noodzakelijkerwijs. Bliksemdetectie.nl streeft ernaar altijd actuele informatie van het KNMI paraat te hebben op deze website.