Feedback?
Rick van der Burg
Rick van der Burg
27 juli 2019 14:57

De verwachting voor het onweer gisteren was niet helemaal optimaal. Ook was het onduidelijk waar en wanneer het zou komen, maar toch besloten Bert en ik gisteren rond half 4 richting Eindhoven te rijden om de bui die toen ontstond bij Limburg te onderscheppen.

Toen we eenmaal in de buurt van Eindhoven reden besloten we toch nog een stuk zuidelijker te gaan, België in. Na ruim een half uur zoeken naar een goede plek (vanwege de hoge maïsvelden) vonden we een plek die acceptabel genoeg was om de bui te fotograferen. Helaas waren de ontladingen niet te zien en zagen we vooral weerlicht.

We besloten richting Antwerpen te rijden om vervolgens weer richting Rotterdam te gaan. De bui bewoog erg langzaam dus was het geen probleem om voor de bui te komen om het nog eens te proberen op een andere locatie.

Eenmaal aangekomen in de Hoeksche Waard met de navigatiekunsten van Bert hadden we prachtig uitzicht op de bui die langstrok.

Mocht je de livestreams nog niet gezien hebben en deze willen terugkijken, dan kan je deze terug vinden op ons Youtubekanaal of Facebook.

Foto’s Bert

Foto’s Rick

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.