Feedback?
Rick van der Burg
Rick van der Burg
1 september 2019 20:08

Afgelopen zaterdagavond waren eigenlijk alle condities goed, niet alleen de ingrediënten voor onweer, maar het was ook nog eens weekend. Dit keer ging ik met Lynn op pad naar het oosten van het land om daar de buien te onderscheppen.

We besloten vandaag wat eerder te vertrekken om dit keer niet weer achter de buien aan te hoeven rijden, zoals vorige keer. Toen we vertrokken vanaf de omgeving Rotterdam zagen we langzaam enkele buien ontstaan in het zuiden van Nederland. De buien waren op dat moment nog erg minimaal en we wilden eigenlijk de buien onderscheppen wanneer het wat donkerder was.

We reden via Arnhem naar Apeldoorn en uiteindelijk na wat contact met Christian besloten we in Deventer snel wat te eten, omdat we toch ruim optijd waren, en daarna door te rijden naar een plek waarvan Chris zei dat we daar goed uitzicht hadden. En hij had totaal gelijk!

In het begin hadden we eigenlijk vooral zicht op de buien die nog een eindje verderop langstrokken, maar na een tijdje trokken alle buien nog iets meer naar het oosten en hadden we perfect zicht. Al met al hadden we bijna geen betere chase kunnen hebben.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.