Rick van der Burg
Rick van der Burg
11 juni 2019 19:03

Na vorige week denk je het wel gehad te hebben, vier onweersdagen in een week en vier keer op pad gaan. Toch dacht het weer daar gisteren (maandag 10 juni) heel anders over. Vanuit het zuiden zouden nieuwe buien ontstaan, dus Bert en ik stapten weer in de auto en reden richting Den Bosch om daar de buien op te wachten.

Vanuit het zuiden trokken enkele buien het land in, maar er zat nog niks schokkends bij. Na ongeveer een uur gewacht te hebben begon er een flinke bui te ontstaan boven Apeldoorn die het IJsselmeer over zou trekken. Omdat de snelheid van de bui erg laag was, besloten we richting Hoorn te rijden om daar de bui op te wachten.

Eenmaal aangekomen in in Hoorn probeerden we een paar foto’s te schieten in de regen om alsnog enkele ontladingen op de foto te krijgen, maar dat leverde weinig resultaat op. Eenmaal doorweekt besloten toch nog verder te rijden, omdat de bui boven het IJsselmeer hing en niet snel vooruit ging. We hadden vanuit Hoorn helaas geen goed zicht over de bui die over het IJsselmeer trok.

We zochten een plekje op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad waar we goed uitzicht hadden over de bui die overtrok en het leverde toch nog enkele mooie foto’s op.

Onderweg naar huis zagen we dat de bui in Zuid-Holland nog steeds actief was en besloten we iets om te rijden om te kijken of we nog enkele foto’s konden maken van de bui. Ondanks dat de energie bijna uit de bui was verdwenen, hebben we daar toch nog enkele foto’s van kunnen maken.

Foto’s Bert

Foto’s Rick

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter