Feedback?
Christian Versloot
Christian Versloot
21 juli 2019 12:02

Er trokken gisteren regelmatig onweersbuien over ons land. In Zuid-Holland vielen er bij een felle onweersbui zelfs hagelstenen van 2 tot 4 centimeter, waardoor het KNMI voor circa drie kwartier code oranje doorseinde voor deze provincie.

Maar dat buiten dit soort vervelende fenomenen het onweer ook zich van z’n schoonste kant kan laten zien, blijkt uit deze foto’s die zijn ingestuurd door weerfotograaf Jannes Wiersema. Jannes woont in het noorden van het land, specifiek in Roodeschool, en kan kilometers ver om zich heen kijken. Hij maakt dan ook met grote regelmaat de prachtigste weerfoto’s en zeker tijdens bijzonder weer steken Jannes’ plaatjes vaak boven het maaiveld uit.

Onderstaand zijn fraaie foto’s van een onweersbui, of cumulonimbus, die langs Groningen trok. Fraai te zien is de downdraft, oftewel het neerslagscherm, die met de bui gepaard ging.

Genieten – en Jannes, bedankt voor het inzenden! 😄

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.