Een kleinere website

Christian Versloot • maandag 5 juli 2021

In de afgelopen jaren hebben we met Bliksemdetectie.nl uitgebreid gewerkt aan het maken van een website over onweer. Daarnaast is er door ons team uitgebreid achter onweersbuien aangereden om deze vast te leggen en live te streamen op Facebook en YouTube.

Daarnaast werd door ons site-team een website in de lucht gehouden die velen heeft geholpen om meer te leren over onweer.

Dat hebben we allemaal op vrijwillige basis gedaan. Mensen in het team komen in een andere levensfase, krijgen andere interesses; kortom, het team evolueert op natuurlijke wijze door.

De laatste tijd is daardoor gebleken dat ons team nog met name actief is op het gebied van stormchasen, en minder op het gebied van voorlichten, schrijven van weersverwachtingen en actueel houden van deze website.

Omdat we de kwaliteit van de website niet meer kunnen waarborgen met deze veranderde interesses, hebben we besloten om de website qua functionaliteit af te schalen. We kunnen daarmee zorgen dat wat er nog wél is, ook actueel gehouden kan worden en kwalitatief zo goed mogelijk blijft. We nemen kortom afscheid van een aantal onderdelen:

  • De weerkaarten: vanwege een afhankelijkheid van een derde partij, en weerkaarten die daarom soms niet functioneel zijn, hebben we deze pagina verwijderd.
  • De plaatspagina’s: het gebruikte weermodel is te grofmazig om een fijne onweersverwachting op te stellen, zeker als je een vergelijking maakt met de weermodellen en -sites die nu beschikbaar zijn.
  • Dit vertaalt zich ook door naar een kleinere homepage.

We denken nog na over wat we gaan doen met de onweerradar, omdat deze qua snelheid ook (veel) trager werkt dan de vele onweernetwerken die er vandaag de dag zijn.

Graag willen we jullie de volgende alternatieven aanraden:

  • Lightningmaps (www.lightningmaps.org) en de Weerplaza onweerradar (www.weerplaza.nl) voor actuele onweersinformatie.
    • Ook de Pflotsh Weather Apps (https://pflotsh.com/en/) gebruiken we veel.
  • Windy (www.windy.com), Kachelmannwetter (www.kachelmannwetter.com) en Wetterzentrale (www.wetterzentrale.de/topkarten) voor weerkaarten.
  • Wxcharts (www.wxcharts.com) voor een overzicht

Hopelijk hebben we jullie met dit bericht voldoende geïnformeerd. Bedankt voor jullie begrip!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?