Kansen op onweer in het oosten van het land

Marcel van Norden • zondag 26 juni 2016

Bron: Sat24 www.sat24.com

Bron: Sat24 www.sat24.com

 

Goedemorgen!

Vandaag begint de dag een beetje frisjes, het is zomer maar zo voelt het niet. Een voordeel wat u heeft is dat u hiermee de warmte uit uw huis kan laten waaien! Voor vandaag verwachten we een aantal onweersbuien. Voor de oostelijke helft van Nederland geldt daarom ook Code Geel. De oostelijk helft is in dit geval de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Het zal absoluut niet ‘onweersachtig’ voelen als u buiten komt, dit komt vooral door de wat lagere temperaturen. Normaliter bent u misschien gewend aan een benauwd gevoel buiten. Vandaag zal dat zeker meevallen. Later vanmiddag zullen er zich onweersbuien vormen, deze zullen een zeer slap aftreksel zijn wat u afgelopen donderdag wellicht heeft meegemaakt of gezien in de media. We verwachten geen grote alles verwoestende hagelstenen. De buien die zich zullen vormen hebben gewoon geen genoeg energie om zulk soort ongein te veroorzaken. Maar wat dan wel?

 

CAPE

 

U ziet boven NL vanmiddag een ‘groene’ regio ontstaan. De opbouwende regio’s zijn lichtgroen (denk aan de lijn Amsterdam – Middelburg) en in de Code Geel provincies komen de buien die er ontstaan dan ook tot zijn recht. Het worden geen joekels van buien(zoals afgelopen weken) maar voor de liefhebber van mooie wolkenpartijen kan het zeker een waar festijn worden voor de ogen. De verwachte onweersbuien zullen in lijn over de oostelijke helft wegdrijven naar Duitsland.  Houdt u onze website, facebook en instagram in de gaten voor de live updates omtrent de buien die op de verwachtingen liggen. Code Geel staat niet voor niets op de planning! Later vanavond zullen de buien oplossen en zal het afkoelen. Komende dagen redelijk koel weer voor de tijd van het jaar met hier en daar een bui. Onweer? Nee, in ieder geval niet voor maandag (vooralsnog) 🙂

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?