Christian Versloot
Christian Versloot
20 juli 2017 00:58

Ook deze donderdag zijn er nog kansen voor wat betreft onweersbuien. Dat valt te lezen in de laatste KNMI-guidance, die van woensdagavond:

Morgenmiddag kunnen buien op dagelijkse gang weer ontwikkelen vanaf de grond. De warmste lucht is dan aanwezig in het zuidoosten, maar het potentieel voor de zwaarste buien is dan aanwezig in het noordoosten en oosten (met name door verticale windprofiel). CxS dan meer dan 60k. Gezien de CAPE dan opnieuw kans op (grote) hagel. Bij de zwaarste buien blijft er kans op veel regen in korte tijd. PW ligt tot donderdagmiddag boven 40 mm. De statistische modellen, INDECS en KOUW komen onveranderd met zeer hoge kansen op onweer, ook de kansen op honderden ontladingen in een gebied van iets meer dan 50×50 blijft significant. Op het koufront zelf zit weinig activiteit, hoogstens lichte regen en dan met name in het noorden.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter