Weer een nieuwe dag!

Marcel van Norden • woensdag 16 augustus 2017

Goedemorgen!

Na een toch ietwat tegenvallende onweersdag gisteren is de rust nu terug gekeerd. Het verwachte hevige onweer bleef toch redelijk beperkt tot een paar van hoger gelegen provincies waar het zich manifesteerde als een vooral natte bedoeling. Hier en daar was er een mooie bliksem te zien die zich weliswaar enigszins verdekt had opgesteld. Het grote spektakel wat zich op de weerkaarten liet zien, afgezien van de prachtige buien in de ochtend rondom Vlissingen, piekte in de landsgrenzen van onze oosterburen. Daar was het wel echt hommeles en gebeurde er meerdere ongevallen en was er toch redelijk wat overlast.

Hoe kwam het?

De bui bij Vlissingen in de ochtend die enigszins als verrassing kwam.
Fotograaf: Jacqueline Strobos (dankje!)

Waarom het nou eigenlijk echt mis ging boven onze hoofden is dat er gewoon geen ontsteking genoeg was om het echt te laten ploffen. De buien in de ochtend gooiden eigenlijk wat roet in ons eten waardoor er teveel onrust en bewolking was om de spullenboel op te laden voor later in de middag. Toen het eindelijk wel zover was had de zon al iets minder kracht en was de dagelijkse gang ruw verstoord geraakt zodat alles eigenlijk vertraging op zou lopen. Zodra er wat buien waren die de potentie hadden tot een toneelstuk van  een hoog Shakespeare-gehalte, kwamen ze niet echt verder dan de eerste paar bladzijden van het script. Helaas!

Zo ziet u maar weer; het weer is zo veranderlijk als de pest en zeker als het gaat om onweer in deze vormen. Al met al was het wel een mooie dag en hebben we er weer van genoten.

Dan nu: Vandaag!

Zoals u heeft kunnen lezen op onze Faceookpagina is de verwachting voor vandaag redelijk rustig te noemen.

Voor ons dus geen gekke onweersperikelen, geen prachtige wolken die in formatie vliegen, geen spetterend optreden van een aantal bliksems, geen winden die bevallen (val-winden ha!) en geen totale overgave aan de Onweders Des Doods zoals sommige dit soms kunnen betitelen.

Er zijn verder ook geen succesverhalen te schrijven vandaag omdat het gisteren eigenlijk allemaal een beetje in mineur eindigde. Het kwam, het zag, het overwon.. niet. Ik denk dat de onweersbuien dit seizoen ook dringend aan vakantie toe zijn want ze gaan eigenlijk allemaal buiten ons om naar onze vakantieadressen.

Kunnen we ooit nog eens genieten van mooi weer dit jaar?

Ik zal een korte, voorzichtige en behoudende blik werpen op het weer verder vooruit. Ik kan u een heugelijke mededeling doen: Het ziet er naar uit dat het zomerse weer zich enigszins zal herstellen. Voor nu staan er temperaturen gepland die zich toch zeker boven of rond de zomerse waarden zullen bevinden. Ik ga u natuurlijk nu niet officieel adviseren om de lokale supermarkt leeg te kopen voor een te plannen BBQ of dat u zichzelf een prachtige zomerse salade vol fruit en kookboekachtigetips laat voorschotelen. Wel zal ik u adviseren om op de kalender te kijken en u zichzelf toch probeert te overtuigen dat het toch echt zomer is en dat u de was met korte broeken toch zeker vóór het weekend gedaan moet hebben.. Het kan toch bijna niet dat we wéér moeten spreken van een rampzalig dramatische augustus-maand? Overigens is hier wel 1 zeer groot voordeel: De kleine geel-zwarte vliegende stekende schepselen zijn in mindere mate aanwezig.. vooralsnog. Wel heeft u last van de zespotige slaapkamer terrorist die zich nu al verheugd op uw bloed. Voor nu: een hele fijne dag gewenst! Delen wordt, zoals altijd, zéér gewaardeerd!

 

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?