Christian Versloot
Christian Versloot
11 februari 2018 20:58

Het noorderlicht levert soms spectaculaire foto’s op en gisternacht was dat geen uitzondering in Canada. Fotograaf Alan Dyer, bekend van de website AmazingSky, was de gelukkige: “het noorderlicht strekte over de hele lucht in de vroege ochtenduren van 10 februari.”

Hij stond op dat moment in Churchill, een klein stadje in het noorden van de Canadese provincie Manitoba dat ligt aan de Hudsonbaai. “Verschillende fotografen stonden foto’s te maken vanaf het dak van het Churchill Northern Studies Centre”, zo schrijft Dyer op Facebook. Het centrum is de regionale onafhankelijke hub voor arctisch-ecologisch onderzoek.

Dyer vervolgt zijn verhaal: “Het noorderlicht was in een post-sub-storm-modus”. Dat betekent dat er net een geomagnetische storm achter de rug is. Desondanks heeft hij een aantal gave foto’s op de plaat weten te zetten. Genieten!

Zelf het noorderlicht fotograferen

Het komt niet vaak in Nederland voor, maar zo af en toe is het noorderlicht ook bij ons te aanschouwen! Hoe noorderlijker je zit hoe beter, en vaak is het alleen met de camera waar te nemen, maar heel af en toe kun je het ook met het blote oog zien.

Wil je leren hoe je zelf een foto kunt maken van het noorderlicht? Onze stormchaser Maurice Hamming is net terug uit Noorwegen waar hij op poollichtjacht is geweest. Hij heeft een aantal tips op een rijtje gezet – je vindt ze hier!

De foto’s uit Canada

Dan nu de foto’s uit Canada:

 

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter