Christian Versloot
Christian Versloot
10 augustus 2016 15:56

De huidige luchtdruksituatie laat een hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland zien en een hogedrukgebied boven Scandinavië. Tussen deze twee drukgebieden wordt, zoals je aan de pijl kunt zien, een noordwestelijke stroming opgezet in ons land. Polaire lucht en de nabijheid van lage druk zorgen ervoor dat we wisselvalligheid op de buienradar terugzien. Vanuit het noordwesten trekt een flink aantal buien over het land.

De atmosfeer is daarbij enigszins onstabiel. Het gebied met lagedrukgebied beweegt zich inmiddels langzaam van ons land weg, waardoor de atmosfeer over de komende uren stabieler wordt. Dat betekent dat de buien, die nu nog regelmatig onweer laten zien en horen, afzwakken (dus: geen onweer meer) en uiteindelijk geheel verdwijnen.

Vannacht en morgen

Vannacht zien we weinig tot geen kansen op onweer.

Morgen overdag trekt een neerslaggebied over ons land. Aan de voorzijde van dit neerslaggebied kan de regen buiig van karakter zijn. Een verdwaalde onweersklap is niet uitgesloten.

Later deze week

Naar verwachting geen onstabiliteit.

Xv3w5E1

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter