Wat doen onze teamleden als er geen onweer is?

Maurice Hamming • woensdag 27 februari 2019

Het zonnetje begint steeds meer te schijnen en ook de temperaturen gaan, wat het onweer betreft, de goeie kant weer op. Hiermee laten we de onweersloze periode achter ons en kunnen we ons gaan richten op het onweersseizoen wat komen gaat. Toch is het nog even wachten. Maar wat doen onze teamleden nou eigenlijk als het niet onweert? In dit artikel lees je het!

Andere weersituaties

Een stevige najaarsstorm of een dik pak sneeuw, de meeste van onze teamleden houden van meer dan alleen maar het onweer. Op onze Facebookpagina houden we onze volgers op de hoogte van allerlei verschillende weersituaties in zowel binnen- als buitenland. Met name Tanja is het hele jaar druk met het zorg dragen voor berichten op onze pagina.

Stilzitten is voor onze chasers nogal moeilijk. De hele zomer rijden ze achter het onweer aan in Nederland, België, Duitsland en soms Frankrijk, dus een hele winter binnen zitten is dan niks! Zo ging Melle er bijvoorbeeld op uit toen het behoorlijk stormde langs de Waddenkust afgelopen winter. De livestream vind je hier.

Andere natuurverschijnselen

Ook andere natuurverschijnselen zijn geweldig om op foto te zetten. Zo ging Maurice aan het begin van dit jaar naar Noorwegen om daar het poollicht op foto te zetten. Hij wist dit spectaculaire schouwspel vast te leggen tussen de bergen ten noordwesten van Tromsø.

Maar om mooie natuurverschijnselen te kunnen zien hoef je echt niet altijd ver te reizen. Zo was er aan het begin van dit jaar een volledige maansverduistering. Die was eigenlijk overal vanuit Nederland prima te zien, mits je natuurlijk op tijd de wekker had gezet. En ook een halo om de maan is goed te zien vanuit Nederland. Je moet gewoon zo nu en dan omhoogkijken als je buiten bent. Dat is overigens niet aan te raden als je achter het stuur van je auto zit.

Onweer aan andere kant van de wereld

Als het bij ons winter is, dan is het aan de andere kant van de wereld zomer. Dat betekent dat het daar nu het seizoen voor onweer is! En gelukkig zijn er op het zuidelijk halfrond ook genoeg fotografen die net zo dol zijn op onweer als wij. Eén daarvoor is de in Zuid-Afrikaanse fotograaf Alexius v/d Westhuizen. Hij woont in Johannesburg en maakt regelmatig geweldige foto’s van het onweer daar. Wij zijn dan ook blij dat wij zijn foto’s mogen gebruiken op ons Instagramaccount.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een aantal fraaie flitsen op afstand… een prachtige foto uit Johannesburg van @alexius68_lightning_photograph!⠀ ⠀ #onweer #nederland #genieten #bliksem #gewitter #blitz #unwetter #stormchasing #stormchase #meteorology #lightning #tornado #storm #hail #rain #precipitation #thunder #weather #cumulonimbus #supercell #cumulus #rainstorm #cloud #hailstorm #rainfall #windshear #severeweather #atmosphere #weather⠀

Een bericht gedeeld door Bliksemdetectie.nl (@bliksemdetectie) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het onweer te Johannesburg van November was zo slecht nog niet… 😊 ⠀ ⠀ Fotograaf: @alexius68_lightning_photograph⠀ ⠀ #onweer #nederland #genieten #bliksem #gewitter #blitz #unwetter #stormchasing #stormchase #meteorology #lightning #tornado #storm #hail #rain #precipitation #thunder #weather #cumulonimbus #supercell #cumulus #rainstorm #cloud #hailstorm #rainfall #windshear #severeweather #atmosphere #weather⠀

Een bericht gedeeld door Bliksemdetectie.nl (@bliksemdetectie) op

Voorbereidingen op het nieuwe seizoen

Naast alle andere weer- en natuurspektakels in binnen- en buitenland blijven wij natuurlijk het komende seizoen ons bezig houden met het onweer in Nederland en daarbuiten! En de voorbereidingen daarop eigenlijk al de hele winter in volle gang. Zo kocht Rick bijvoorbeeld een nieuwe camera om nog mooiere foto’s voor jullie te kunnen schieten.

Daarnaast proberen we nu extra veel te slapen. Om nachten voor jullie door te trekken als we aan het chasen zijn, berichten schrijven, sociale media bijhouden of andere taken die met Bliksemdetectie te maken hebben. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en gaan ons ook dit seizoen volledig inzetten om jullie zo veel mogelijk onweer te laten zien!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?