Vandaag wederom kans op onweersbuien

Christian Versloot • donderdag 14 april 2016

Gisteren hebben we te maken gehad met een aantal onweersbuien. Tegen de verwachting in waren deze buien ietwat sterker dan verwacht, maar dat drukte de pret niet. Integendeel: er kwamen mooie foto’s binnen op onze Facebookpagina. Ook vandaag zijn er weer kansen op onweer. De lagedruksetting die gisteren voor het onweer zorgde, lijkt ook vandaag weer aanwezig te zijn.

Kijk maar eens naar de weerkaart hieronder. Dit is de verwachte luchtdruksituatie van plusminus 14 uur vanmiddag. Momenteel liggen er lagedrukgebieden voor de kust van Frankrijk. De verwachting is dat hieruit een trog voortkotm die strekt van het zuiden van Engeland tot Luxemburg. Op deze trog ontstaan, zoals praktisch bij iedere trog het geval is, buien.

PL1412_large

 

Vanmiddag zien we op de weerkaarten ook een zone van onstabiliteit. Zie daarvoor de weerkaart hieronder: met name in België zien we een CAPE van 400 tot 700 J/kg. De buien die op de trog gaan ontstaan zullen dus onweer gaan produceren. Door een matige schering, van zo’n 15 tot 20 knopen, is de verwachting dat de buien zich als single cells gaan manifesteren. Dat betekent net als gisteren: lokaal onweersbuien, met name in het zuidwesten van het land en in België. Er is wederom niet heel veel stroming, waardoor buien relatief lang op dezelfde plek blijven hangen.

Fotografen: alle mooie foto’s van onweersbuien of andere gerelateerde weersverschijnselen zijn welkom! Wil je foto’s insturen, dan kan dat via onze Facebook.

 

2016-04-14 11_53_33-zyGrib-7.0.0 - 20160414_115246_.grb.bz2

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?