Christian Versloot
Christian Versloot
26 augustus 2016 00:00

Na een aantal zeer warme dagen, die samenhingen met een hogedrukgebied boven het midden van Europa, zien we dat het vandaag minder warm wordt. Dat heeft te maken met het feit dat een lagedrukgebied zijn invloed boven ons land opbouwt. Volgens de actuele verwachting trekt een koufront vandaag naar ons land, en komt het boven ons land tot stilstand. Het wordt 25 graden in het noordwestelijk kustgebied, tot 32 graden in het zuidoosten van het land.

Als gevolg van het front zien we allereerst dat er wat meer bewolking aanwezig is; dit met name in het noordwesten van het land.

Verder hebben we gisteren gezien dat op het front onweersbuien zijn ontstaan. De atmosfeer is vandaag opnieuw potentieel onstabiel van opbouw. Derhalve is het vandaag ook mogelijk dat er een enkele (onweers)bui ontstaat. De kans hierop is het grootst in het westen en noordwesten van het land.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter