Christian Versloot
Christian Versloot
22 januari 2017 22:28

Een tornadogolf in de Amerikaanse staat Georgia heeft een dodentol van 15 geëist. Op zaterdag overdag en in de nacht van zaterdag op zondag kwamen er tornado’s aan de grond. Naast 15 doden zijn er ook 23 gewonden gevallen.

De meeste doden vielen ’s nachts; 12 mensen kwamen toen om het leven. Overdag lieten 4 mensen het leven. Voor deze staten zijn door de Amerikaanse weerinstanties uitgegeven. Dat kon deze situatie niet voorkomen.

Ook in de staat Texas, vlakbij de grens met Georgia, kwamen tornado’s voor. Deze waren onderdeel van hetzelfde weersysteem.

Voor vanavond heeft de Amerikaanse weerdienst wederom een ‘high’ risk uitgegeven voor slecht weer. Er is een kans van zo’n 30% dat in het noorden van Florida, het zuiden van Georgia en het westen van Texas tornado’s voorkomen. In de praktijk betekent dat vaak een nieuwe tornadogolf. Laten we hopen dat het dodentol niet enorm toeneemt.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter