Zomer!

Marcel van Norden • maandag 21 augustus 2017

Omslagfoto door: Maurice Hamming

Goedemorgen!

Zou het dan eindelijk zover zijn? Dat de maand augustus zich toch nog eens iets van zijn (normaliter) zomerse karakter laat zien? Of is het weer een eenmalige uitbarsting van absurd warme benauwdheid afgerond met een paar klappen onweer en we staan weer in de herfst perikelen onze zomer te vieren? Het ziet er naar uit dat augustus zich deze week weer van zijn goede kant laat zien en dat is van harte welkom. Het puberale humeur van augustus waarin we ons de afgelopen weken waanden sloeg natuurlijk nergens op, het leek wel herfst terwijl er nog veel mensen van hun welverdiende vakantie genoten. Daarom zou deze maand zich sieren als het in zijn laatste dagen ons nog even meeneemt in zijn wonderlijke schoonheid der zomer en wat ziet ons oog?

Het begint er daadwerkelijk op te lijken gezien de verwachting van het KNMI. De belabberde afgang wat wij de afgelopen weken hebben mogen meemaken in het kader van zomers weer zal, naar verwachting, niet doorzetten maar omslaan naar het genot des terrasjes en allerlei andere zomerse feestelijkheden.

Vandaag

Vandaag is het nog wat tam, hier en daar wat bewolking waar zich nog een enkele druppel uit kan persen maar zien we ook de grote gele zon tevoorschijn komen waar de temperatuur zich rustig nestelt rond de 20 graden.

Morgen en de rest van de week

Morgen zien we een manifestatie van hetgeen wat ik u al hoopvol ingeef: De temperatuur wordt hoger! Maar nog wel is er kans op enkele wolkenvelden maar blijft het overwegend droog. De dagen daarna zal de temperatuur lekker op gaan lopen en tikken we de 25 graden grens maar wat graag aan. Wel blijven er wolken velden met af en toe misschien een heel klein beetje regen wat eigenlijk geen naam mag hebben.

Bron: KNMI

Onweer?

Zoals het een echte onweersliefhebber betaamt zien wij uiteraard ook nog wat lichte kansen op onweer naar mate de week zal vorderen en eindigen. Dat stemt ons dan ook op deze maandagmorgen redelijk tevreden, of het een groots einde-zomer show zal worden daar gaan we nu nog niet vanuit. Echter naar het fiasco van vorige week waarin we zéér hoopvol gestemd waren op een groots spektakel in onze landsgrenzen, verdwenen deze kansen als sneeuw voor de zon toen we zagen dat het zich lekker nestelde bij onze oosterburen. Zodoende dat we onszelf weer in de hoop des onweders vastklampen en elk sprankelende stukje hoop op den Donder ende den Bliksem zien als een lichtpuntje aan het doldwaze, matige, herfstachtige en zeer tamme karakter van het ‘Stormseizoen 2017’.

Gelukkig krijgen we deze week in ieder geval nog een klein beetje het idee dat we leven in de Zomer en niet in de Herfst.. Fijne dag allemaal!

Delen wordt gewaardeerd!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?