BD-teamuitje in Deventer afgesloten met onweer!

Christian Versloot • zondag 9 december 2018

Het team van Bliksemdetectie is een grote groep onweerliefhebbers uit alle windstreken van Nederland. Nadat binnen het team het idee was ontstaan om een teamuitje te organiseren was het gisteren dan zo ver: met iedereen die kon is op de valreep van 2018 een team-uitje georganiseerd!

Deze keer zijn we op bezoek geweest in Deventer, de Hanzestad aan de (zo bleek uiteindelijk Geldersche) IJssel.

De foto’s in dit artikel zijn geschoten door Christian, Bert, Maurice, Rick en Maaike.

Na een ronde koffie, thee en fris, aangevuld met gebak dat Maurice uit Friesland meenam, trapte teamlid en stormchaser Bert af met een inspirerende presentatie van zijn stormchases in de Verenigde Staten. Waar we in Nederland jaarlijks een aantal felle onweersbuien ontstaan, gaat het in Amerika nog een behoorlijk stuk verder. Bert is een aantal keer meegeweest op zogeheten chasetours in de VS en heeft daar een behoorlijk aantal tornado’s gespot.

Tegelijkertijd werd er nagepraat over het afgelopen seizoen en werden er veel chase-ervaringen uitgewisseld.

Gelet op het op dat moment nog saaie weer buiten was het een mooie start van de middag!

Nadat de presentatie van Bert afgelopen was, heeft Rick – de medeontwikkelaar van de website – een aantal fraaie vorderingen laten zien op het gebied van onze technologie!

Daarna gingen we door de stad in. Deventer is in deze Kersttijd natuurlijk prachtig verlicht. Omdat de meeste teamleden ook fanatiek fotograferen biedt dat natuurlijk kans op prachtige foto’s…

Maar omdat het inmiddels tegen half zeven liep, zijn we eerst een restaurant ingedoken en hebben we heerlijk gegeten.

Daarna begon de tour. Dankzij een rondleiding uit het verleden kon Christian veel vertellen over de boeiende geschiedenis van de Hanzestad. De fotografen onder ons keken tegelijkertijd hun ogen uit op de fraaie combinatie tussen oude gebouwen en sfeervolle verlichting. De reeks foto’s helemaal onderaan dit artikel geven een mooie sfeerimpressie!

Maar eerst iets anders.

Hoe kan een teamuitje van Bliksemdetectie op de beste manier worden afgesloten?

Dat zou met een onweersbui zijn.

En toen we rond 22:30 weer aankwamen op het start- en dus ook eindpunt barstte er in de buurt van Zwolle en Apeldoorn een onweersbui los. Het geluk!

Dat betekende dus dat we de eerstvolgende afslag linksaf namen en binnen vijf minuten stonden we aan de IJssel. Dat leverde iedereen een nat pak op, er stond ook behoorlijk veel wind en helaas kakte de bui al vrij snel in … maar we hebben wel genoten!

Daarna zijn we allemaal teruggegaan naar het huis van Christian waar we nog even napraatten. Richting twaalf uur vervolgde iedereen zijn weg huiswaarts. Vandaag kijken we terug op een enorm geslaagd teamuitje! Het idee is om in april, vlak voor de start van het nieuwe onweerseizoen, een nieuwe editie neer te zetten. Wordt vervolgd!

De foto’s uit de Deventer binnenstad:

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?