Een lucky chase

Michel van Mourik • woensdag 10 april 2019

Je hebt wel eens van die dagen dat het je “lucky-day” is en de dingen mee zitten.

Na een druk weekend op het werk toch maar besloten om de maandag wat rustiger aan te doen en in de middag een paar uurtjes verlof opgenomen. Natuurlijk in het achterhoofd houdend de onstabiele weersituatie die men voor de zondag en maandag voorspelde.

Na een wat teleurstellende zondagmiddag waarbij de ontwikkelde cellen vooral via noordelijk België richting de Noordzee verplaatsten verwachtte ik op het eerste oog niet veel voor de maandag.

Dus maandagmiddag zoals dat gaat in een gezin met twee kinderen druk in de weer.

Net aan de koffie bij kennissen waar de kids de middag hadden doorgebracht zegt mijn vrouw opeens. Hé….. hoor jij dat ook, het lijkt wel onweer. Met een schuin oog kijkt ze mij aan met een blik van: “hallo meneer de stormchaser, ga eens kijken!”.

Dat hoefde ze mij geen twee keer te zeggen. Snel even inloggen via de smartphone en diverse websites raadplegen.

Ja hoor, een lekkere cel is ontstaan boven het midden van het land en deze lag hoe toevallig precies op ramkoers met het eiland van Dordrecht. Nu nog even de familie mobiliseren om snel naar huis te kunnen om de chasegear af te stoffen.

Na een kleine 10 minuten scheur ik met mijn clio de straat voor mijn huis in, in mijn achteruitkijkspiegel een lekkere donkere lucht hangend boven de rivieren.

Snel het gezin uit de auto gezet, de camera gepakt en na een laatste blik op de radar richting de Nieuwe Dordse Biesbosch gereden, dit nieuw aangelegde natuurgebied ligt praktisch in mijn achtertuin en de inmiddels goed ontwikkelde cel ging hier precies langs heen.

Na een paar keer gas geven trok ik de handrem aan, geparkeerd!

Op het moment dat ik mijn auto uit stap klinken de eerste donders al en het waren niet de minste. Voor mij was deze spontane chase het moment om mijn nieuwe fotocamera uit te proberen. De Nikon 5300. Statief en afstandbediening lagen nog in de winkel. Tja je kan ook niet alles hebben.

Na een plekje gezocht te hebben de boel maar eens aan de praat gekregen en wat leuke plaatjes geschoten. Wat bliksemactiviteit betrof was het niet de hoofdprijs vandaag maar wonder boven wonder is het mij toch gelukt om er ééntje op de plaat vast te leggen.

De cel trok niet bijster snel wat mij in de gelegenheid stelde om wat foto’s te maken en mijn camera uit te proberen.

Een kwartier na mijn aankomst op mijn chaseplek begint de lucht wat te lekken en na een paar minuten was het tijd om de auto in te duiken en aan de terugreis van circa 5 minuten naar huis te beginnen. Al met al een lucky chase op een voor mij lucky day!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?