Het weekend afsluiten met een rustige chase

Rick van der Burg • dinsdag 21 mei 2019

Afgelopen zondagmiddag waren we (Bert en ik) weer op pad. Vanuit Gouda startten we om 14:00 de chase richting het oosten van het land, waar de buien zich later op de middag zouden gaan vormen. Hoe meer we richting het oosten reden hoe duidelijker het werd dat er wel een aantal buien zouden gaan vormen.

Al snel kwamen we bij een benzinestation waar we vrij zicht hadden op de aankomende bui die ons aan de juiste kant zou passeren. De bui ontwikkelde ter plekke en ging gepaard met enkele klappen onweer. Helaas kwam het vooral neer op hoogte onweer en konden we, behalve enkele mooie timelapses geen mooie beelden van de ontladingen zelf vastleggen.

We besloten snel een stukje door te rijden richting Dodewaard, waar we een dijk tegen kwamen met mooi uitzicht op de naderende buien. We zetten onze statieven neer en BAM, de eerste ontlading was gezien! Helaas waren we nog druk bezig met onze statieven uitvouwen. Helaas was dat ook één van de enige ontladingen die we hebben gezien, omdat ook deze bui vol zat met hoogte onweer. Daarom hebben we niet veel kunnen waarnemen of fotograferen. Wel leverde de buien mooie timelapses op en een nat pak.

Toen de bui voorbij was en we klaar waren om een heerlijke chase maaltijd te eten (McDonald’s) zagen we in de verte enkele buien groeien en vonden we dat het hapje eten wel even op zich kon laten wachten. We besloten snel een timelapse te maken van de wolken en gingen daarna snel op pad om in de baan van de bui te komen door richting Apeldoorn te rijden. Helaas trokken de buien langzaam en was het snel gedaan met de bui. Gezien alle buien langzaam minder werden besloten we wat te eten en richting huis te rijden.

Desondanks hebben we toch een enkele ontlading op de foto kunnen zetten. 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?