Stormchaser Maurice Hamming op landelijke radio

Het team van Bliksemdetectie.nl heeft collectief een hele boel kennis in huis over onweer. Voor inzicht in de actuele weersituatie, maar zeker ook voor kennis uit het veld op stormchasegebied. Samen zorgen we ervoor dat een onweerssituatie wordt gecoverd van begin tot eind.

Het is daarom tof om te zien dat Bliksemdetectie.nl regelmatig door de pers wordt benaderd bij onweersituaties, om inzicht te geven in de huidige stand van zaken.

Maurice Hamming

Recent is onze stormchaser Maurice Hamming ge├»nterviewd door zowel BNR Nieuwsradio als NPO Radio 1. Het ging in dit geval om twee verschillende onderwerpen. BNR Nieuwsradio wilde graag weten van Maurice wat er nu aan de hand was in de Verenigde Staten met betrekking tot tornado’s – en of Maurice opgebleven was om de tornado’s te volgen.

NPO Radio 1 blikte terug op de zware onweerssituatie van 25 op 26 mei 2009. Die dag trokken er zeer zware onweersbuien over ons land die in grote delen van Nederland voor overlast hebben gezorgd. Zo ook in Drachten, waar de bliksem insloeg in een woning en waar Maurice in de buurt aan het stormchasen was.

Hieronder vind je beide fragmenten terug.

Persverzoeken gericht aan Bliksemdetectie kunnen worden ingediend via rick@bliksemdetectie.nl of 06 – 20 79 02 42, bij voorkeur telefonisch.

Fragment BNR Nieuwsradio

Fragment NPO Radio 1

Geschreven door Christian Versloot

Christian Versloot
Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.
(Artikel geschreven op 2 juni 2019)

Laat een reactie achter