Stormchaser Maurice Hamming op landelijke radio

Christian Versloot • zondag 2 juni 2019

Het team van Bliksemdetectie.nl heeft collectief een hele boel kennis in huis over onweer. Voor inzicht in de actuele weersituatie, maar zeker ook voor kennis uit het veld op stormchasegebied. Samen zorgen we ervoor dat een onweerssituatie wordt gecoverd van begin tot eind.

Het is daarom tof om te zien dat Bliksemdetectie.nl regelmatig door de pers wordt benaderd bij onweersituaties, om inzicht te geven in de huidige stand van zaken.

Maurice Hamming

Recent is onze stormchaser Maurice Hamming geïnterviewd door zowel BNR Nieuwsradio als NPO Radio 1. Het ging in dit geval om twee verschillende onderwerpen. BNR Nieuwsradio wilde graag weten van Maurice wat er nu aan de hand was in de Verenigde Staten met betrekking tot tornado’s – en of Maurice opgebleven was om de tornado’s te volgen.

NPO Radio 1 blikte terug op de zware onweerssituatie van 25 op 26 mei 2009. Die dag trokken er zeer zware onweersbuien over ons land die in grote delen van Nederland voor overlast hebben gezorgd. Zo ook in Drachten, waar de bliksem insloeg in een woning en waar Maurice in de buurt aan het stormchasen was.

Hieronder vind je beide fragmenten terug.

Persverzoeken gericht aan Bliksemdetectie kunnen worden ingediend via christian@bliksemdetectie.nl of +31 6 25 19 80 91, bij voorkeur telefonisch.

Fragment BNR Nieuwsradio

Fragment NPO Radio 1

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?