Christian Versloot
Christian Versloot
6 juni 2019 09:02

Na het felle onweer van 4 op 5 juni 2019 was het een dag later weer raak – vanaf de avond trokken er felle onweersbuien over ons land:

Een felle onweerslijn trok in de avond het land binnen.

Omslagfoto: Sipke Broekstra

Toen het duidelijk werd dat de onweerslijn toch wat feller werd dan oorspronkelijk voorzien kondigde het KNMI code oranje af:

Onze stormchasers waren echter weer paraat. Michel onderschepte de buien in de buurt van Dordrecht. Melle, Jannie en Maurice zijn vanuit Friesland naar het zuiden afgezakt en zijn in eerste instantie via Almere bij Vianen uitgekomen. Stormchasers Bert en Rick reden vanuit het zuidwesten richting Noord-Brabant, waar ze in de buurt van Oosterhout een gave livestream hebben geschoten.

Toen het onweer overtrok zijn Bert en Rick langzaam maar zeker huiswaarts gekeerd, terwijl Melle, Jannie en Maurice richting Zwolle zijn gereden om het onweer opnieuw te onderscheppen. Intussen was ook chaser Wichard actief geworden, die het onweer vanuit Mirns – vlakbij het IJsselmeer – heeft opgewacht. En vanuit Deventer was er ook weer een livestream toen het onweer overtrok.

Al onze livestreams terugkijken? Dat kan! We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Veel kijkplezier 🙂

Stormchase van Michel bij Dordrecht
Het onderscheppen van de buien bij Vianen door Melle, Jannie en Maurice
In de buurt van Oosterhout onderschepten Bert en Rick de felle onweersbuien.
Wichard gaf vanuit Mirns een voorbeschouwing op het naderende onweer.
Vanuit Deventer is het onweer ook te zien geweest.
Tot slot onderschepten Melle, Jannie en Maurice de buien nogmaals in de buurt van Zwolle.
Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter