Prachtige onweerswolk op vakantie

Maurice Hamming • maandag 22 juli 2019

Waar ik eigenlijk het hele jaar bij een onweerskans in de startblokken sta om op pad te gaan is dat op vakantie anders. Maar tijdens mijn trip naar het zuiden van Italië waren de rollen omgedraaid, het onweer kwam naar mij toe! Toch fijn dat de liefde van twee kanten komt 😉

Samen met een vriend van mij bezocht ik 19 juli het kustplaatsje Gallipoli. Dit dorp was eerst een nederzetting van de Grieken, maar later een Romeinse kolonie. We parkeren de auto aan de rand van het oude centrum en lopen de brug over. Uitkijkend over het water zag ik al een lijn met mooie cumuluswolken. Na een foto geschoten te hebben lopen we nietsvermoedend het centrum in.

Dwalend door de smalle straatjes van Gallipoli lopen we naar de andere kant van het centrum, op zoek naar wat wind op deze warme dag. Aangekomen bij het strand zie ik dat de wolken inmiddels de weg naar boven goed weten te vinden. We lopen iets verder naar een plek waar ik iets beter zicht heb op de wolkenlijn. Ik schiet snel een paar plaatjes en we zoeken dan de schaduw weer op.

Omdat het bijna lunchtijd is en we best dorstig zijn geworden van het lopen in de zon, zoeken we een terrasje op. Eenmaal op het terras kijk ik nogmaals naar de kant waar de wolken hangen en het lijkt erop dat er ééntje is ontploft! De wolk heeft zich blijven doorontwikkelen en ziet er inmiddels behoorlijk indrukwekkend uit.  Onder het genot van iced coffee kijk ik hoe de wolk maar blijft doorbewegen. Dat maakt het wachten op mijn lunch een stuk aangenamer.

Tijdens de lunch had ik de wolk een paar keer horen rommelen, maar toen we eenmaal terugliepen naar de auto leek alle activiteit eruit. Op de brug schoot ik nog een panorama van de wolk, om daarna weer in de auto te stappen. Onderweg zien we de grote boze wolk steeds meer inzakken en ondanks dat we er onderdoor zijn gereden hebben we ook maar vijf druppen op de voorruit van de auto gezien. Ondanks dat was het toch vriendelijk dat deze prachtige wolk even gedag kwam zeggen tijdens mijn vakantie!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?