Feedback?
Christian Versloot
Christian Versloot
24 juli 2019 14:40

Iets voor 15.00 uur vanmiddag is het alltime temperatuurrecord voor Nederland verbroken. Na bijna 75 jaar werd het warmer dan 38,6 graden, wat het oude record was. Dat werd in 1944 gemeten in het Gelderse Warnsveld.

Het KNMI-weerstation op vliegbasis Gilze-Rijen registreerde op dat moment een temperatuur van 38,8 graden. Daarmee was het al 0,2 graden warmer dan tijdens het oude record.

Het lijkt erop dat de temperatuur de komende uren nog wel even doorstijgt. Afwachten geblazen dus of het temperatuurrecord nog verder aangescherpt wordt. Tegelijkertijd is het überhaupt de vraag of het morgen niet wederom verbroken wordt. Sommige weermodellen hebben dan een temperatuur van meer dan 40 graden op de kaarten staan.

Via onze pagina met actuele weerkaarten is de actuele temperatuur in de gaten te houden. Daar vind je ook de maximumtemperaturen en de gevoelstemperatuur.

Bron weerkaarten: wxcharts.com

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.