Chasen om de hoek

Maurice Hamming • zondag 8 september 2019

Het is vrijdagavond, ik hang lekker op de bank. Met een schuin oog houd ik de radarbeelden in de gaten. Er zitten wel wat ontladingen in de buien die op het noorden afkomen, alleen wel erg verspreid over de buien. Na een half uur twijfelen besluit ik toch om even de deur uit te gaan.

Omdat het toch een grote gok is besluit ik om niet te ver te rijden. Voor nachtfotografie sta ik vaak bij een dorpje vlak bij Drachten, Smalle Ee. Er zijn zelfs mensen die het mijn tweede woonplaats noemen. Voordeel daar is het vrije zicht alle kanten op. Het was droog toen ik thuis in de auto stapte en onderweg zag ik al een paar flitsen. Maar helaas begon het toch te regenen toen ik aan kwam op mijn bestemming.

Op de radarbeelden zie ik een droog stuk tussen de twee buien. Ik besluit even af te wachten in de auto. Na een minuut of 10 is het droog en stel ik snel de boel op. Na een paar platen geschoten te hebben begint het toch weer te regenen en besluit ik iets verderop te gaan staan. Toen kwam de dikste bui over me heen, met een aantal hele dikke ontladingen! Helaas was er geen droge plek in de buurt om ze op foto te kunnen zetten 🙁

Als de regen iets minder is geworden stap ik snel uit en zet mijn statief weer neer en klik snel mijn camera er op. Hoewel de bui al iets verder weg is flitst deze nog wel aardig! En met name langs de noordrand waar weinig regen voor zit! Op deze manier weet ik toch nog een aantal mooie platen te schieten.

In de hoop dat de bui er achter ook gaat activeren wacht ik nog heel even af. Hoewel er een mooie structuur in zit geeft de bui weinig onweer en besluit ik weer naar huis te gaan. Een korte, maar toch geslaagde chase!


Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?