Donderdag 2 juni – Verwachtingen

Marcel van Norden • donderdag 2 juni 2016

Wederom een dag om in de gaten te houden en te noteren in uw dagelijks terugkerende takenlijstje; U moet rekening houden met pittige onweersbuien in het oosten.

Actueel

De huidige situatie boven ons land is dat er hier en daar nog wat bewolking hangt, echter zal deze in de loop van de ochtend oplossen en zal de zon doorbreken. Behalve het noord/noord-westen van ons land zal er nog enige tijd bewolking houden. Zoals elke ochtend deze week vol onweer is de temperatuur aangenaam maar zal het in de loop van de dag wel klam aan kunnen voelen. En dat brengt ons meteen naar het volgende punt;

Onweer

Het klamme gevoel zal vooral in het oosten van het land prominent aanwezig zijn en zullen de verkopen van deodorant en dergelijke wellicht een piek krijgen aldaar. Hier verwachten we rondom de oostgrens een redelijke CAPE van gemiddeld 1000 j/kg waar de schering zo rond de 15kn ligt. Dat houd in dat we aldaar pittige onweersbuien kunnen verwachten. Ook Estofex levert ons een Lvl 1 aan voor de lijn ten oosten van Groningen – Utrecht – Eindhoven en een Lvl 2 net over grens in Duitsland.

2016060306_201606012256_2_stormforecast.xml

Bron: www.estofex.org Estofex

Als we Enschede als meetpunt pakken voor het oosten zien we een fikse CAPE waarde op de verwachting;

Enschede

 

Vooral de lifted index rond 1900 is redelijk aan de maat te noemen en kunnen we toch echt flinke onweersbuien verwachten aldaar.  Daarna zal het drastisch afzwakken, maar we hebben de hoop dat de buien die ontstaan sterk genoeg zijn om zichzelf in leven te houden.

Houd de komende tijd onze website goed in de gaten, we gaan iedereen goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?