Verwachting Vrijdag 3 juni

Marcel van Norden • vrijdag 3 juni 2016

Voor vandaag zijn de verwachtingen wat hoger dan gisteren, dit komt vooral omdat er vandaag een complex NL binnen schuift vanuit het noorden van DE. Voorafgaand aan dit complex zal er een bubbel warme lucht worden aangevoerd die zich vooral over het noorden des lands manifesteert. Vooral rondom Emmen, Assen, Steenwijk en Hoogeveen is de verwachting redelijk aan de maat qua CAPE op 2000 J/kg (met een uitloper van 2100 J/kg) met een Li -6C hetgeen uiteraard resulteert in zeer goede onweerskansen. Vanaf een uur of 14:00 verwachten we dat het zal gaan beginnen te vormen, het plaatje hieronder is rond 1700 uur.

EUWeatherCAPE

Bron: EUWeather www.euweather.eu

Ook de rest van het land valt niet totaal buiten de boot. Behalve dan het uiterste westen van het land. We zien ook rondom Arnhem een redelijke hoge CAPE waarde van 1200 J/kg  met een Li -4,1C. Ook Estofex helpt ons wederom een handje in het voorspellen van onweer en slecht weer. Zij geven een groot gedeelte van ons land een Level 1:

bron: Estofex www.estofex.org

bron: Estofex www.estofex.org

Code Geel is nu afgegeven door het KNMI voor een groot gedeelte van ons land, we verwachten zelfs dat deze opgeschaald gaat worden naar Code Oranje voor Gronigen, Overijssel, Gelderland en Drenthe en wellicht Friesland. Uiteraard zullen er over het gehele land flinke buien kunnen voorkomen met (zware) windstoten, hagel, flinke neerslag en onweer.

Kortom, houd de site goed in de gaten voor live updates de komende dag en uiteraard onze Facebook niet vergeten!

 

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?