Update Vrijdag 3 juni

Marcel van Norden • vrijdag 3 juni 2016

UPDATE VRIJDAG 3 JUNI

Er zijn op de satelliet foto enkele witte watten ontdekt. Oftewel;  de buien worden gevormd boven Noord Duitsland. Rond 1700 uur kan het zomaar zijn dat het KNMI Code Oranje uit gaat geven, dit in verband met de nog steeds hoge CAPE en Li verwachtingen in Noord Nederland.

 

Bron: SAT24 www.sat24.com

Bron: SAT24 www.sat24.com

 

Op bovenstaande Sat foto ziet u het deel wat precies de meeste CAPE en Li krijgt (het onbedekte deel van ons land). Hier heeft de zon vrij spel en kan het goed opwarmen. De luchtvochtigheid zorgt voor uw benauwde gevoel, wat prima is voor het aankomende onweersfestijn.

Let wel op; volgens de huidige verwachting kunnen het stevige buien zijn met zware tot zeer zware windstoten, hagel, veel regen en uiteraard onweer.  Het complex wat zal ontstaan heeft een prettige stroom vanuit Scandinavië waardoor deze toch op een rustig tempo ons land over kan voeren. Ongeveer op de hoogte van het Ijsselmeer zal het afremmen en zal de wind vanaf de Noordzee het complex naar zuidelijk Nederland voeren waardoor ook Brabant en Limburg aardige buien kan verwachten. Of deze dan nog net zo fel zijn is maar even de vraag, dat kunnen we pas later inschatten als we de actuele situatie onder ogen hebben.

Blijf ons in de gaten houden! We houden u op de hoogte!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?