Verwachtingen Zaterdag 4-6

Marcel van Norden • zaterdag 4 juni 2016

Een goedemorgen!

Waarschijnlijk slaapt u nog of bent u net wakker en geniet u van uw warme kopje koffie en een Croissant de la Fromage of een andere variant van voedsel. Wat is dan beter om even onze site te bekijken om daar te lezen over de verwachtingen van deze dag? Precies! Daarom zijn wij al in touw en ten tijden van schrijven is het eerste kopje koffie al lang en breed achter de kiezen.

Warm

De dag begint met in het zuiden van het land (dichte) mist en in het noorden van het land brede opklaringen. De mist zal spoedig weg gebrand worden door de zon en zal het lekker gaan opwarmen. Er word warme lucht van uit het noordoosten aangevoerd en vandaag zal een lekkere zomerse dag worden met temperaturen van 26 in het noorden en oosten tot 23 in het zuiden van het land.

 

Bron: SAT24 www.sat24.com

Bron: SAT24 www.sat24.com

 

Code Geel

De kansen op onweer zijn vandaag ook wederom aanwezig. De CAPE ligt in Venlo gemiddeld op 1500 J/kg met een Lifted Index van gemiddeld -4C. In Enschede hebben we hetzelfde verhaal, een gemiddelde CAPE van 1600 J/kg en een Li van -5C. Het KNMI ziet dit ook en heeft daarom een Code Geel uit doen gaan voor de provincies Flevoland, Overijssel, Utrecht, Gelderland, Noord Brabant en Limburg. In de Guidance praten ze over een redelijke kans op pittige single cells. Deze zullen vooral gevormd worden door de CAPE terwijl de schering gering is. Ook de kaartjes gaan mee in dit verhaal, hieronder de verwachte CAPE rond 20:00 en daaronder de Li:

Bron: EUWeather www.euweather.com

Bron: EUWeather www.euweather.com

Bron: EUWeather www.euweather.eu

Bron: EUWeather www.euweather.eu

Estofex lijkt minder positief voor echte stormkansen en geven een klein deel van ons land wederom een Lvl 1:

 

Bron: Esotfex www.estofex.org

Bron: Esotfex www.estofex.org

 

Samenvattend

Het zal een heerlijke zaterdag zijn, waarin we echt kunnen genieten van lekkere zomerse temperaturen en brede ruimte voor de zon. Later op de dag redelijke kansen op onweer, met hagel en lokaal veel water en dus kans op wateroverlast.

Tot zover!

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?