Update – Weerkaart 7-6

Marcel van Norden • dinsdag 7 juni 2016

Image png 3840x2582 pixels (2)

 

Update Weerkaart 7-6-2016

We hebben een nieuwe klaart ingetekend voor vandaag, deze is geldig tot in ieder geval 20:00 uur. Hierop leest u de actuele verwachtingen van de onweerskansen.

Het gebied wat met rood is ingetekend heeft een grote kans op stevige onweersbuien, momenteel ligt er een aardige bui tegen de grens met Zuid-Limburg. Deze ligt al een tijdje stil en zal zich niet snel verplaatsen. Tevens moet men rekening houden met buien die lokaal ontstaan die eenzelfde patroon volgen. Ook die buien zullen geen snelle trekrichting hebben en dus lokaal voor mogelijk veel overlast kunnen zorgen. U moet tevens rekening houden met hagel waarbij de hagelstenen tot een redelijk formaat kunnen groeien.

Het gebied wat geel is ingetekend heeft een redelijke kans op stevige onweersbuien. Ook voor deze regio moet men rekening gaan houden met stevige onweersbuien met een pittig karakter. De kansen hiervoor zijn iets meer verspreid en daardoor een kleinere doch duidelijk aanwezige kans.

Het actuele satellietbeeld geeft aan waar momenteel duidelijke buien aanwezig zijn. Kortom; houdt de radar goed in de gaten!

 

SAT24

Bron SAT24 www.sat24.com

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?