Code Geel – Onweer in het oosten?

Marcel van Norden • maandag 13 juni 2016

BDKaartCP1

 

Goedemorgen!

Enkelen van jullie hebben afgelopen zondag al flink wat onweer kunnen meemaken, ook waren er enkelen van jullie die de opblaasboot weer van schuur konden halen om over straat te kunnen. Er waren flink wat meldingen omtrent wateroverlast. Echter waren er ook regio’s die twintig druppen en een klapje onweer ontvangen hadden. Al met al, redelijk onstuimig op sommige plaatsen. Ook vandaag is de verwachting dat het zowaar op enkele plaatsen flink kan regenen en uiteraard onweersbuien van redelijke proporties kunnen ontstaan. Voorlopig is het nog rustig in Nederland maar later vandaag zullen er vooral in het noorden en oosten van het land stevige buien ontstaan met kans op hagel. De buien zijn geen lang leven gegund, echter door de langzame treksnelheid zullen de buien hun aanwezigheid zeer kenbaar maken. Dat heeft tot gevolg dat er kans is op lokaal toch redelijk wat overlast.

 

Bron: SAT24 www.sat24.com

Bron: SAT24 www.sat24.com

Code Geel

Het KNMI heeft voor de middag een Code Geel uitgegeven voor de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Op bovenstaande satellietfoto ziet u ook dat Nederland volledig bedekt gaat onder wolken, gelukkig zien we ook af en toe ruimte voor de zon en zien we een stukje Nederland vanuit de ruimte blinken. De temperaturen zijn redelijk koel; het is niet enorm koud maar ook niet aangenaam warm. Kortom, geen lekker begin van de week.

Wij volgen het KNMI met onze eigen Code Geel op onze eigen weerkaart:

Image png 3840x2582 pixels (3)

Bliksemdetectie.nl Code Geel

 

 

 

We hebben de lijn niet volgens provincies getekend, maar volgens verwachting. Voor nu;  We houden u op de hoogte via onze website, facebook én instagram!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?