Code Geel – Zuidoosten van ons land

Marcel van Norden • woensdag 13 juli 2016

Goedemorgen!

Bron: KNMI www.knmi.nl

Bron: KNMI www.knmi.nl

Vandaag lijken er redelijke onweerskansen te bestaan voor het zuidoosten van ons land. Het KNMI heeft ook Code Geel uitgegeven voor de provincies in het zuidoosten. Op het moment van schrijven zien we al een redelijk actieve buienlijn over ons land hangen. Deze buienlijn trekt op zijn gemak het land over, want de gemiddelde snelheid is redelijk aan de slome kant. Dit zal resulteren in een zeer nat pak dus een paraplu zal zeker geen overbodige luxe zijn.

Later vanmiddag zal de buienlijn meer gaan activeren naar mate deze verder over het land heen trekt. We verwachten hier dus ook wel mooie onweersbuien en ook zeer mooie wolken formaties. Voor degene die in de buurt zijn, neem de camera maar mee want het zal er allemaal zeer chique uit gaan zien.

De intensiteit van het onweer zelf is uiteraard lastig te bepalen maar we zien wel dat de mogelijke tophoogte van de buien rond de 9 kilometer zal gaan worden. Hoge wolken zorgen vaak voor redelijke hagel, dus houdt u rekening mee dat de buien die er zullen zijn ook hagel zullen deponeren op uw auto, terras of dak. Het zullen geen grote joekels worden zoals twee weken geleden die voor veel schade zorgde in Brabant.

De atmosfeer is nog best wel aan de onstabiele kant maar de verwachting is dat na vandaag en morgen er weer wat rust in de tent komt. Wellicht zit er stabiel zomerweer in de planning voor na het weekend. Voor nu, houdt u onze website, facebook en instagram in de gaten voor updates,  dan zullen wij wederom de berichtgeving verzorgen.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?