Zomer, zomers, zomerst.. :)

Marcel van Norden • maandag 18 juli 2016

Een hele goedemorgen beste lezers!

Wij brengen u voor vandaag geen onweersperikelen, geen immens grote hagelstenen of enig ander atmosferisch pronkstuk. Nee, (helaas) wij brengen u in onze berichtgeving vandaag juist het tegenovergestelde: Zomerweer!

Temperaturen maandag overdag

Temperaturen maandag overdag

Voor de komende drie dagen staan er hoge temperaturen en een strakke blauwe lucht op de weerkaarten (we negeren nu nog eventjes de verdwaalde wolken die nog met een identiteitscrisis over ons land waaien).  Dat betekent uiteraard: De barbecue op standje ‘smakelijk eten’, de koelkast op standje ‘koud bier (of ranja)’ en uw humeur op standje ‘zomer’.

Voor vandaag tellen we door naar een graad of 25, dinsdag een tandje hoger op 28 en woensdag op sommige plaatsen zullen we de 30 aantikken (en wellicht in een willekeurige achtertuin zelfs nog hoger). We hebben namelijk te maken met een passage van een Hogedrukgebied die vrijwel strak over ons land waait. Hierdoor krijgen we een toevoer van de warme lucht die in het zuiden van Europa huisvest. Vanaf woensdag zien we wel een verandering optreden want op de weerkaarten van nu zien we een passage van een Lagedrukgebied die eenzelfde soort spoor volgt en dus schatten we de kans op een knetterend einde van deze korte tropische warmte, geheel volgens het Nederlandse weerbeeld, toch wel redelijk in. Maar dat mag de pret zeker niet drukken aangezien dit nog ver weg is en dus ontzettend onzeker. We berichten u dan voorlopig ook niet met zekerheid dát het gaat eindigen in een knetterend slotstuk. Als we dan toch iets erover kwijt willen dan zeggen we: geen zorgen, want na woensdag/donderdag zien we een voortzetting van stabiel zomerweer met wat kans op een bui, wel met lagere temperaturen (zo rond de 23, wat normaal is voor deze tijd van het jaar).

Voor nu wensen wij u een prettige (en wellicht smakelijke) voortzetting van de zomerse dagen!

Voor de wandelaars van de Nijmeegse vierdaagse:

Het wordt warm, tropisch warm op woensdag, dus houdt u alstublieft rekening met uzelf. Neem voldoende water mee, smeer u in met zonnebrand en let op elkaar! Zorg voor voldoende verkoeling en vergeet niet dat bedekking voor uw hoofd een kans op een zonnesteek aanzienlijk verminderd. Veel succes!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?