Christian Versloot
Christian Versloot
13 augustus 2016 11:35

Lagedruk boven IJsland en Noorwegen en hogedruk ten westen van Frankrijk zorgt ervoor dat boven Nederland westenwinden staan. Een koufront dat hoort bij de zone van lagedruk trekt vandaag over ons land en zorgt voor een kleine kans op regen. Door de invloed van hogedruk is de atmosfeer echter niet onstabiel. Vandaag is er dus geen onweerkans.

Morgen neemt de lagedruk iets meer de overhand. Bovendien lijkt er sprake te zijn van lichte onstabiliteit. Het KNMI geeft aan dat haar Harmonie-model dan ook een zeer kleine onweerkans berekent. Deze kans geldt met name voor de gebieden aan de oostgrens.

De andere modellen lijken hierin niet mee te gaan. Daarom blijft de kans op onweer deze zondag klein. Desondanks valt deze kans, gezien de recentelijke prestaties van het KNMI-weermodel, niet uit te sluiten.

Vanaf halverwege komende week lijkt de buienkans verder toe te nemen.

pluim_06260_15D (1)

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter