Lange termijn: t/m vrijdag wisselvallig, onweer afbouwend

Christian Versloot • zondag 23 juli 2017

Vorige week hebben we te maken gehad met perioden waarin de temperatuur hoog opliep; zo werd het op woensdag in grote delen van Nederland tropisch warm en ook gisteren hadden we zomerse waarden. Dankzij een koufront dat afgelopen nacht is overgetrokken (zie blauwe front op de weerkaart) hebben we vandaag met minder moeten doen.

  • Omslagfoto: Sipke Broekstra

In dit artikel geven we een grove indicatie van hoe het weer zich komende week gaat ontwikkelen.

Allereerst de eerste dag van de week, de maandag. De storing die hiernaast is ingetekend handhaaft zich boven Nederland. Het wordt op maandag wisselend bewolkt en de temperatuur ligt tussen 18 en 20 graden. Er kan regelmatig een bui vallen, ook met onweer. Door het gebrek aan windschering klonteren de buien niet samen, dus iedere bui zal vanaf ontstaan een levensduur hebben van maximaal 60 minuten.

Tegen het einde van de maandag en tijdens de eerste uren van dinsdag kan er zo nu en dan wat regen vallen. Het wordt 20 graden. Het weer lijkt voor weerliefhebbers heel saai te gaan worden komende week: op woensdag en donderdag valt er ook zo nu en dan een bui of wat buiige regen, en het wordt 20 tot 21 graden. Al is dan de kans op het fotograferen van een aantal mooie wolkenluchten wel groot. Op vrijdag zien we hetzelfde beeld, al valt er dan wat minder regen. Zaterdag lijkt droog te gaan verlopen, al moeten we zeggen dat het nog ver vooruit is (> 120 uur, dus twijfelachtige betrouwbaarheid). De warmte lijkt pas vanaf zondag 30 juli terug te keren; de modellen tekenen dan 25 graden in. Het zou dan droog blijven met een afwisseling van wolken en zon. Het moet wederom gezegd worden dat zaterdag en zondag nog buiten de betrouwbare marge van 120 uur dwz 5 dagen liggen, dus dat het wat betreft de terugkeer van de warmte nog een aantal dagen wachten is voordat er meer zekerheid is.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?