Christian Versloot
Christian Versloot
25 juli 2017 13:32

De teamleden van Bliksemdetectie.nl hebben natuurlijk liefst het hele jaar door te maken met felle regen- en onweersbuien, al realiseren we ons dat we daarmee waarschijnlijk behoorlijk de enige zijn 🙂 En misschien is het maar goed ook dat het niet telkens onweert, zodat de spanning en het nowcasten intact blijft bij echt zware buien. Over dergelijke buien gesproken, we houden regelmatig de stand van zaken in de gaten voor wat betreft zwaar onweer. Ingrediënten die daarvoor nodig zijn: een hoge temperatuur, vocht en een trigger. Als we de pluim van het Europese weermodel bekijken t/m zaterdag, dan zien we dat we voor wat betreft temperatuur en CAPE geen onstabiel weer hoeven te verwachten.

Integendeel, we krijgen te maken met stabiel weer, een afwisseling van wolkenvelden en perioden met iets meer zon, en regelmatig een regenbui. Het wordt telkens tussen de 19 en 22 graden. We moeten maandag in de gaten houden, omdat een zeer klein aantal van de runs voor maandag onweersachtig zijn, maar dat is nog te ver vooruit en ook zwaaien de uitdraaien nog te sterk heen en weer om daar ook maar enige analyse op los te laten.

Hieronder de gegevens van de laatste EPS-pluim: bron KNMI.

 

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter