Mike Olbinski’s Pursuit: geniet mee van extreem weer

Christian Versloot • maandag 31 juli 2017

Mike Olbinski is een Amerikaans fotograaf die zijn beroepswerkzaamheden van het fotograferen van bruiloften combineert met het jagen op extreem weer in de Verenigde Staten; met name onweersbuien trekken hem aan. Je zult wel begrijpen dat het in Amerika soms goed kan spoken. Er is dan ook regelmatig veel extremer weer dan bij ons in Nederland.

Maar Mike is daarvoor niet bang. Integendeel, hij heeft eenzelfde passie als wij en zoekt het extreme graag op om het op de gevoelige plaat vast te leggen. Hoewel hij regelmatig gave foto’s publiceert, heeft hij ditmaal een prachtige video aan zijn collectie toe kunnen voegen. In de film Pursuit legt hij de spanning van het chasen van onweersbuien vast.

Mike is in totaal 27 dagen onderweg geweest om deze film te maken. Het werk aan zijn video begon op 28 maart en eindigde op 29 juni. Hij heeft in tien staten beelden geschoten en heeft in totaal meer dan 45000 kilometer afgelegd. Er zijn meer dan 90000 timelapse frames in deze video gegaan. Mike schrijft zelf:

I saw the most incredible mammatus displays, the best nighttime lightning and structure I’ve ever seen, a tornado birth caught on time-lapse and a display of undulatus asperatus that blew my mind. Wall clouds, massive cores, supercell structures, shelf clouds…it ended up being an amazing season and I’m so incredibly proud of the footage in this film. It wasn’t the best year in storm chasing history…but I got to chase storms and share it with you guys. All worth it.

En dat zijn wij volkomen met hem eens. Geniet met ons mee! 🙂

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?