Enthousiast?! Hoezo?!

Marcel van Norden • maandag 14 augustus 2017

Zo leuk! Een onweersverwachting..!

Zoals jullie allemaal kunnen lezen op de analyse van vanmorgen zijn wij achter de schermen in vol ornaat met volle overtuiging onze camera tassen bij elkaar aan het schrapen, onze accu’s aan het opladen en slaan we onze voedselvoorraden in. We tanken onze auto vol, nemen morgenochtend extra veel koffie en zorgen dat we vanavond vroeg onder de wol liggen.

We kennen natuurlijk ons vaderlandse weer maar al te goed: als het opeens heel snel heel erg warm gaat worden, dan zit er kans in voor een fikse onweersbui. Bij ons staat al tijden in de planning om a.s. dinsdag geen sociale activiteiten te plannen want: Het wordt weer warm…!! DUS kans op onweer!

Uiteraard staat het thema Nowcasten weer hoog in ons vaandel. Want zodra wij op de vrijdag al gaan schrijven voor wat er mogelijk gebeurd op dinsdag zijn er tal van criticasters in ons publiek die ons – terecht –  wijzen op het veranderlijke karakter van ons weer. Dus wat doen we? We houden ons al heel het weekend in en houden we zoveel als mogelijk de weerkaarten in de gaten. Gelukkig is het heel het weekend ongeveer hetzelfde maar is de onzekerheid nou net óf er onweders zullen gaan ontstaan boven het territorium der Nederlanden. We zien veel potentie en de atmosferische gemoederen zijn niet rustig te noemen. Al heel het weekend lijkt het erop dat er toch een kans is op redelijke, doch stevige, onweersbuien. Maar waarom zijn wij nou zo enthousiast en jagen we de criticasters eerder op de kast dan?

Kunnen we weer zo’n plaat krijgen?

Dat komt omdat het seizoen eigenlijk maar matig (lees: bar slecht) is. Natuurlijk waren er wel wat onweersbuien, natuurlijk hebben we al een nette plaat op de gevoelige dslr sensor vast kunnen pinnen. Maar of het nou een succesvol seizoen is tot nu toe? Naar onze mening niet echt. Uiteraard zijn wij blij dat er vrijwel geen echte schade of ongevallen zijn voorgevallen door vies weer! Het probleem wat wij hebben is dan altijd de dubbele kant van de medaille: geen ongevallen vs geen mooie plaat.

De blik op morgen

We gooien de spreekwoordelijke teerling maar eens in de rondte: Morgen zijn er in de loop van de dag kans op fikse onweersbuien die met name voor de noordelijke delen van het land van meer potentie zullen zijn. Probleem zit hem uiteraard in de trigger. Oftewel: Het is weer eens zoals vanouds: De ingrediënten voor de potentiële Michelinster waardige soep zijn allemaal aanwezig, maar wie heeft de lucifer tot het aansteken der vuur onder de ketel? Precies, niemand. Dat is nou weer zo’n punt die wij onder de noemer Nowcasten zullen deponeren. Vanmiddag komen de nieuwe runs van alle weermodellen weer tevoorschijn in ons Postvak-In en op de telefoon als prachtige push-notificatie van de whatsappgroepen der onweersliefhebbers. We zullen dan een gedegen en goede analyse doen. Voor nu een prachtige en zonnige goedemiddag en avond gewenst, wij spreken elkaar snel!

Delen wordt gewaardeerd! 🙂

Let op dat het gaat om een indicatie, geen garantie op onweer.

Hiernaast vind je de verwachte onweersactiviteit in verschillende steden in Nederland op dinsdag 15 augustus 2017.

Staat jouw plaats hier niet tussen? Navigeer dan via de zoekbalk:

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?