En nu? Nog steeds enthousiast?

Marcel van Norden • dinsdag 15 augustus 2017

Goedemorgen!

Met een kop koffie naast me en een Estofex op het beeldscherm begint mijn ochtend goed. Vooral omdat je meteen verwelkomd wordt met het cijfer 2 van Estofex rood gedrukt op de landingspagina van Estofex. Zijn we dan toch voor een goede reden enthousiast geweest? Ik denk het wel. Code geel is uiteraard alweer van kracht en we hebben de laatste runs omtrent de weersverwachtingen al weer geschreven

Het plan van aanpak is eigenlijk niet minder dan dat we gewend zijn; we hebben permanent een radar scherm open
en we hebben onze eigen website als leidraad door de gehele dag heen paraat. Uiteraard zijn wij ook druk bezig met het bekijken van allerlei weerkaarten. Als je soms bij ons op het bureau kijkt lijkt het net alsof we een team professionals zijn (dat zijn we natuurlijk ook!), of je stapt bij ons binnen en je bevind jezelf in een wondere wereld van het KNMI.  Voor vandaag is het dan, na lange tijd, dan eindelijk zover dat we onszelf echt weer in de sferen van het onweer kunnen begeven.

Nowcasten

Het is weer eens volle bak nowcasten geblazen. De afgelopen ochtend stonden er wat onweders op de planning voor Zeeland en een deel van Brabant echter besloten deze cellen zich vroeger op vakantie te sturen dan dat wij dat graag hadden gewild. Overigens is dat wel gunstig voor de rest van de dag want dan zullen er geen stoorzenders meer zijn in de atmosfeer die stiekem de dagelijkse gang ophouden waardoor het niet goed kan opwarmen en opladen voor later vandaag.

We pakken daarmee meteen de koe bij de spreekwoordelijke horens en gaan we ons focussen op de rest van de dag. Daar lijkt het erop dat we dus echt onweer gaan krijgen. Hoopvol gestemd heb ik vanmorgen de verwachting gelezen die wij op onze website hebben staan en die hoop hoeft nog niet getemperd te worden want het belooft toch wel weer eens wat. Ik ben vanmorgen vertrokken met mijn camera achterin de auto.. tenminste.. dat dacht ik. Vrijwel altijd neem ik mij voor om, als er onweer voorspeld word, mijn camera tas, statief en Ipad mee te nemen om voorbereid te zijn. Vaak komt dat idee niet verder dan alles op de tafel klaar leggen en vervolgens het huis uit te lopen zonder het mee te nemen (zucht!).

 

Bron: Sat24.com

Ons verwachtingspatroon is redelijk aan de wat hoge kant te noemen al neem ik wel een slag om de arm: Als er teveel bewolking zit, komt de dagelijkse gang minder goed tot zijn recht. Vooralsnog zien we dat de meeste kansen daadwerkelijk verder op in het land liggen. U kunt voor vandaag op uw landkaart intekenen dat er overal een kans is op een onweder maar dat ten oosten van de lijn Amsterdam, Eindhoven, Maastricht (zie de Estofex kaart) potentieel fikse onweersbuien kunnen ontstaan. Deze onweders zullen zichzelf uitstorten met kans op veel regen, veel wind en is de kans op dikke hagel. Niemand wil dat de prachtige bolide die bij u voor de deur staat zich omvormt tot een prachtige blokker-poffertjespan, dat de partytent beland in de boom bij de overburen en dat uw campinguitrusting verdwijnt in de gedrochten van we-weten-niet-waar. Houd vandaag de berichtgevingen goed in de gaten, het kan zomaar zijn dat u verrast wordt door een fikse onweder maar het kan ook zomaar zijn dat alles totaal uitdraait op helemaal niks en alleen onze oosterburen zich kunnen opmaken voor een atmosferisch en meteorologisch spektakel. Uiteraard zijn wij er voor uw gemoedstoestand en berichten wij u hier graag over. Controleer nu snel of er bij u onweer verwacht wordt:

Delen wordt uiteraard weer gewardeerd!

 

Let op dat het gaat om een indicatie, geen garantie op onweer.

Hiernaast vind je de verwachte onweersactiviteit in verschillende steden in Nederland op dinsdag 15 augustus 2017.

Staat jouw plaats hier niet tussen? Navigeer dan via de zoekbalk:

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?