Christian Versloot
Christian Versloot
8 december 2017 20:53

Voor nu al een aantal dagen op rij heeft de Amerikaanse staat Californië te maken met hevige bosbranden. In de laatste 24 uur zijn er verschillende nieuwe vuurhaarden uitgebroken. Deze leiden soms tot surrealistische beelden van een vuurzee vlak langs de snelweg.

Zes grote bosbranden hebben inmiddels een goede 65.000 hectare aan bos in vlammen doen opgaan. Bijna 6.000 brandweerlieden werken dag en nacht aan het bestrijden van de branden.

190.000 mensen zijn inmiddels geëvacueerd en president Trump heeft de noodtoestand uitgeroepen in de staat. Dat stelt de Amerikaanse federale overheid beter in staat om te hulp te schieten.

Droge hete lucht en sterke winden hebben ervoor gezorgd dat de branden zich over enorme oppervlaktes kunnen verspreiden. “Mensen die niet in de buurt van vuurhaarden wonen moeten zich toch voorbereiden alsof ze ieder moment geëvacueerd kunnen worden” zei het hoofd van de Californische brandweerdienst Nick Schuler tegen CNN. “Ze moeten zich afvragen waar ze heen gaan, hoe ze kunnen ontsnappen bij een naderende bosbrand, en hoe ze contact kunnen houden met hun familie”.

In de tussentijd zijn dit de beelden uit Californië:

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter