Christian Versloot
Christian Versloot
3 januari 2018 21:27

Vandaag trok de eerste storm van het nieuwe jaar over het land. De Bliksemdetectie-stormchasers Maurice Hamming, Melle van der Werff en Jannie Alkema trokken er daarom vandaag op uit naar de Friese & Groningse kust om de storm op te wachten & te fotograferen. Maurice vertelde er het volgende over:

We waren eerst bij de haven van Holwerd, waar de veerdienst tussen de wal en Ameland behoorlijk door de war raakte. De boot deed er heel lang over om het vasteland te bereiken. De watertaxi was vandaag überhaupt niet ingezet.

Ook werden er auto’s weggesleept van de lagere verdiepingen van een garage om ervoor te zorgen dat ze droog bleven – er was hoogwater verwacht.

Verder kwamen er op de Pier van Holwerd veel mensen kijken; er stond echter veel water op de pier!

Later zijn we doorgereden naar Lauwersoog waar we opnieuw de storm hebben gefotografeerd. We hebben in Lauwersoog ook de livestream opgezet. Oh ja, dat deden we in Holwerd ook!

En dat was dus een mooie dag voor de stormjagers in Nederland 🙂 Laten we hieronder dan eerst de livestreams plakken gevolgd door de fotoserie van Maurice. Geniet ervan! 🙂

Livestreams storm 3 januari 2018

Bij Holwerd:

Bij Lauwersoog:

Fotoserie Maurice

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter