Windhoos treft Frankrijk, behoorlijke schade

Christian Versloot • zondag 7 januari 2018

Een krachtig lagedrukgebied zorgt al enige tijd voor onstuimig weer boven het Iberisch Schiereiland. Werd Spanje gisteren al getroffen door zware onweersbuien die een tornado voortbrachten, vandaag is het weer raak. In Maureillas-las-Illas in het grensgebied tussen Spanje en Frankrijk ontstond opnieuw een hoos, zo meldt het Franse observatorium voor extreem weer Keraunos.

De hoos was een gevolg van zware onweersbuien die afgelopen nacht en vanochtend over de getroffen regio trokken. Er viel ook hagel van circa 3 centimeter in doorsnede.

Volgens de eerste berichten hebben circa 70 huishoudens te maken met materiële schade, waarbij de schade zich vooral manifesteert aan het dak. Er lijkt slechts één gewonde te zijn gevallen. Niemand is bij het noodweer om het leven gekomen.

Door verschillende waarnemers werden er beelden gemaakt:

In Fourques, dat in de buurt ligt van Maureillas-las-Illas, richtten zware windstoten behoorlijk wat schade aan. Volgens Keraunos zijn deze windstoten veroorzaakt door dezelfde onweerscel die eerder het hoosverschijnsel voortbracht:

 

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?