Stormchase 12 maart: na zonneschijn komt regen

Maurice Hamming • woensdag 14 maart 2018

Het was maandagmiddag, de zon scheen lekker en ik zat voor het eerst dit jaar buiten. In de verte waren de wolken wat donkerder, maar ach dat was nog ver. Op dat moment begon mijn telefoon te trillen en zag ik in beeld dat er ontladingen in de buurt waren! Nadat ik Melle een berichtje had gestuurd pakte ik mijn spul bij elkaar en liep ik snel naar de auto.

Eerst zette ik koers richting het zuiden. De bui zou in eerste instantie onder Drachten door gaan trekken in noordoostelijke richting. Ondertussen hield ik contact met Melle en op een gegeven moment hadden we een mooi plekje gevonden. Alles opstellen en kijken hoe de bui bij ons langs zou trekken. De bui begon steeds beter zichtbaar te worden en begon te flitsen. We stonden perfect, althans dat dachten we. Naarmate de bui dichterbij kwam leek deze steeds meer af te wijken. Een blik op de radarbeelden bevestigde dit beeld. De bui trok steeds meer noordwaarts.

In de auto schoot mij een locatie te binnen waar ik eerder met onweer had gestaan. We zetten koers richting het noorden/noordwesten om dichter bij de bui te komen. Onderweg zagen we het toch aardig flitsen en de contouren van de bui werden prachtig zichtbaar! Uiteindelijk stopten we in de buurt van Warten, een dorpje onder ten zuiden van Leeuwarden. Op een landweggetje stelden we ons op, in de hoop net buiten de regenzone te blijven en mooi zicht te houden op de bui!

Dat lukte gedeeltelijk. We hadden prachtig zicht op de onweersbui die steeds dichterbij kwam en mooi in het zicht voorbij zou trekken. Enige nadeel was dat we naast de bui ook het regengebied steeds dichter naar ons toe kwam. Het begon wat te motregenen, maar we bleven staan. Een paar mooie flitsen en rommels later begon het steeds harder te regenen en besloten we toch maar het spul in te pakken en in de auto te gaan zitten. Ondanks het natte einde toch een geslaagde middag!

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?