Christian Versloot
Christian Versloot
16 april 2018 09:29

Het zuiden van de Verenigde Staten is afgelopen weekend getroffen door zware regen- en onweersbuien die ten minste twee tornado’s hebben voortgebracht. De buien hebben veel schade veroorzaakt. Een nog onbekend aantal mensen is naar het ziekenhuis gebracht.

De buien boven de Verenigde Staten hangen samen met een groot onweersfront dat zich uitstrekte over de staten Georgia, South Carolina en North Carolina.

Op basis van de laatste berichten is op twee plaatsen in het onweersfront een tornado ontstaan. Eén van de hozen trok van Lexington naar Irmo (South Carolina) en de ander kwam aan de grond in de buurt van Greensboro (North Carolina).

Op andere plaatsen is er sprake van veel schade. Zo is in Lynchburg de noodtoestand uitgeroepen. Het lokale nieuws waarschuwt om geen omgevallen elektriciteitskabels, die in de VS meestal bovengronds lopen, aan te raken – het is zeer waarschijnlijk dat er nog steeds elektriciteit op staat.

Christian Versloot

Christian Versloot

Christian is sinds 2004 met het weer bezig. Hij is in het bijzonder gefascineerd door onweer en rijdt in de zomermaanden met het team van Bliksemdetectie stad en land af om de mooiste buien te onderscheppen.

Laat een reactie achter