Prachtige nieuwe beelden Mike Olbinski: The Tescott Tornado

Christian Versloot • dinsdag 22 mei 2018

De Amerikaanse stormchaser Mike Olbinski staat bekend om zijn prachtige chasevideo’s. Hij jaagt tijdens grote delen van het onweerseizoen door verschillende staten om fraaie buien te onderscheppen. Maar dit jaar was het moeilijk: het seizoen van 2018 leidde vaak tot lange dagen met weinig resultaat. Maar 1 mei was anders. Die dag was het mogelijk dat er sterke tornado’s ontstonden.

Bekijk ook:

Vanuit Kansas vertrokken ze die dag om verschillende pogingen te ondernemen buien te onderscheppen. Maar één van de buien, een supercel in de buurt van Culver City, werd ‘tornadic’ – de tornadosirenes gingen af toen Mike in de buurt was. Een wallcloud vormde zich, gevolgd door een tornado. Later bleek dat ‘ie uiteindelijk kracht EF3 toegewezen kreeg, een middelmatige tot krachtige tornado.

Er zijn geen gewonden gevallen als gevolg van deze tornado. Dat maakt het helemaal mooi dat Mike een fraaie timelapse heeft opgenomen. Het is dan wat minder wrang om naar het natuurgeweld te kijken, wat nu ook als natuurschoon kan worden gezien.

Beneden staan de beelden die Mike op Vimeo heeft gezet. Dank aan Mike voor het delen van de prachtige beelden en… geniet ervan!

 

The Tescott Tornado from Mike Olbinski on Vimeo.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?