Deze timelapses tonen het bliksemgeweld in Australië

Christian Versloot • vrijdag 25 mei 2018

In Nederland naderen we langzaam aan de hoogtijdagen van het stormchaseseizoen. Juni staat voor de deur. Het echte zware onweer dus ook, en al helemaal als we richting de maanden juli en augustus gaan. Aan de andere kant van onze planeet is de zomer inmiddels alweer goed voorbij.

Het Australische Broome, een stad met circa 12.000 inwoners in het noordwesten van het land, heeft het afgelopen zomerseizoen flink wat noodweer te verduren gehad. Er trokken maar liefst drie tropische stormen en een fel regulier lagedrukgebied over de regio. Dat leidde tot veel regen en wateroverlast. Tel daar nog een flink aantal felle regen- en onweersbuien bovenop en je kunt je voorstellen dat de chasers daar niet veel stil hebben gezeten!

Stormchaser Richard Young, die er een bedrijf runt op het gebied van outdoor sports en natuurfotografie, heeft dan ook een aantal fraaie timelapses geschoten. Felle buien passeren de revue, maar ook de sterrenhemel zien we regelmatig langskomen. Om over de vele bliksem nog maar niet te spreken! Samengevoegd in een video met fraaie muziek erachter staat dat garant voor een paar minuten genieten geblazen.

Veel kijkplezier! 🙂

Broome Adventures Storm Chasing Compilation 2017/18 from Broome Adventure on Vimeo.

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?