Feedback?
Rick van der Burg
Rick van der Burg
19 juni 2018 21:24

Het is alweer een tijdje geleden dat er een goede onweersbui over het land trok. Het is daarom een mooie gelegenheid om eens terug te kijken naar wat oude beelden van een paar weken terug, dinsdag 29 mei om precies te zijn. Dit was een dag dat veel mensen konden genieten van het onweer dat over Nederland trok.

Bron: KNMI

We besloten in Zuid-Holland te blijven en het onweer af te wachten. Vanuit Utrecht kwam de eerste bui al aanzetten. We positioneerden ons bij de Reeuwijkse plassen, zodat we mooi uitzicht hadden op de bui. Helaas sloeg deze bui al snel dood. Tegelijkertijd zagen we een bui ontstaan die richting Rotterdam trok en die we mooi vanaf de andere kant van de snelweg konden zien. We herpositioneerden ons in Waddinxveen en konden op dat moment gelijk de bui al over Rotterdam zien trekken.

Een collega-stormchaser, Bert van Dijk, was het ook gelukt om enkele foto’s te maken van de bliksem.

De buien die op de foto staan die over Rotterdam trokken, veroorzaakte een hoop wateroverlast op de snelwegen.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.