Op stormjacht in België

Rick van der Burg • donderdag 9 augustus 2018

Na twee maanden wachten, met een klein buitje in de tussentijd, was er eindelijk weer hoop op een goeie onweersbui. Ondanks dat de weermodellen erg verschillende meningen hadden was er door Estofex toch een level 2 uitgegeven voor Nederland, Frankrijk, België en NW Duitsland.

Bert en ik besloten deze kans te grijpen en richting België te rijden zodat we op tijd bij de buien konden zijn die zich in Frankrijk zouden ontwikkelen. 

Bij het ontwikkelen van de eerste bui in de buurt van Parijs besloten we richting Hasselt/Luik te rijden om de bui mogelijk te onderscheppen, maar al snel bleek dat er van deze bui niks meer overbleef. Een ander onweerscomplex in Le Havre was goed op weg en werd steeds groter. We besloten daarom richting Gent te rijden om vanuit Gent te zien wat de bui op dat moment deed. 

Toen we bij Gent bij een benzinestation gestopt waren, een bak koffie en een blikje energiedrank naar achter hadden gegooid, besloten we meer naar het zuiden te rijden en een plek te zoeken waar weinig bomen staan zodat we goed zicht hadden op de bui. 

Uiteindelijk kwamen we aan in Oudenaarde, waar we mooi zicht hadden op de bui die op ons af kwam en eindelijk wat lang verwachte foto’s konden gaan maken. Na een chase van ruim 600 kilometer en acht uur konden we toch genieten van een prachtige show.

Bekijk onze compilatievideo op YouTube:

En de foto’s natuurlijk:

Bedankt voor het delen

Discussieer mee!

Wat vind je van dit artikel? Ben je het met ons eens? Hoe kunnen we het de volgende keer beter doen?