Rick van der Burg
Rick van der Burg
5 september 2018 19:50

Gisteravond kwam het er maar niet van, een paar kleine buitjes hier en daar maar niet genoeg om mooie foto’s te maken. Gelukkig kwam daar vanmorgen verandering in. Sander en ik besloten gisteravond de wekker te zetten om 4 uur ‘s ochtends om te kijken naar wat er mogelijk zou ontstaan in enkele uren tijd.

De wekker ging om 4 uur ‘s ochtends en het zag er een beetje twijfelachtig uit, op de Noordzee waren enkele buien die aantrekkelijk waren, maar er was een grote kans dat deze buien verdwenen waren tegen de tijd dat we aankwamen (gezien de reistijd er naar toe). We besloten toch op pad te gaan, maar we kwamen onderweg al snel tot de conclusie dat die bui dood zou vallen.

Ondertussen ontstond er in midden Nederland een interessante bui en besloten daarom weer om te keren en richting Leidschenveen te rijden waar we de bui konden onderscheppen. Met resultaat! Hieronder staan de resultaten van de onweersbui richting Gouda en Amsterdam vanuit Leidschenveen.

Rick van der Burg

Rick van der Burg

Vroeger was ik al veel bezig met het weer, maar in 2015 besloot ik een camera te kopen en meer te gaan chasen. Tijdens een chase op 29 mei 2018 kwam ik Bert tegen, die nu samen met mij overal naartoe rijdt.

Laat een reactie achter