Vanmiddag en vanavond landinwaarts enkele stevige onweersbuien

Kans op onweer in Sondel

Op deze pagina vind je de kans op onweer en allerlei onweer gerelateerde randverschijnselen voor Sondel. Je kunt deze pagina bijvoorbeeld gebruiken om de kans op noodweer te bepalen in Sondel. De pagina toont de onweerverwachting voor de komende 24 tot 48 uur in Sondel, toont het onweer actueel in Sondel en toont allerlei expertwaarden om handmatig de kans op onweer te bepalen in Sondel.

Onweersverwachting: zaterdag 18 mei

Voor Nederland is er een kans op onweersbuien, vooral in het zuidwesten met MUCAPE-waarden tot 1000 J/kg en een beetje windschering. Zondag kan er in het zuiden en landinwaarts fors onweer optreden, mogelijk met hagel en wateroverlast door langzame treksnelheid van de buien.

Laatste update: zaterdag 18 mei 4:56

Kans op onweer in Sondel

Hieronder vind je de kansen op onweer in Sondel voor de komende 48 uur. Deze verwachting wordt opgesteld met behulp van een weermodel en kan daarom afwijken van de realiteit.

We zijn de onweerkansen voor Sondel aan het laden...

CAPE voor Sondel

We zijn de onweerkansen voor Sondel aan het laden...
Wat is CAPE?

CAPE, oftewel Convective Available Potential Energy, is een maatstaf die aangeeft hoeveel energie beschikbaar is voor convectieve activiteit in de atmosfeer, zoals onweersbuien. Het is een indicator voor de kracht en potentie van atmosferische opwaartse bewegingen die kunnen leiden tot zwaar weer. Lees meer over CAPE

De onweerkans voor mijn locatie

Vul hieronder jouw plaatsnaam in om de onweerkansen voor jouw plaats te bekijken. Hier vind je de expertwaarden zoals CAPE die de onweerkansen bepalen.

imweather bliksemdetectie

Verwachting vandaag

Minimaal 12,2° tot maximaal 20,5°

Verwachting morgen

Minimaal 11,3° tot maximaal 19,8°